Omgeving

De omgeving van Luxe Huisjes biedt grenzeloze activiteiten en veel mogelijkheden om erop uit te trekken. Wij hebben de activiteiten en bezienswaardigheden gecategoriseerd in fietsen en wandelen, attractieparken, lekker eten, vissen, waterpret, cultuur, musea en golf.

Voor de dagelijkse boodschappen is er keuze uit maar liefst 6 supermarkten! Aanraders tijdens het zomerseizoen zijn de Frambozentuin en de Aspergeboerderij.

Dagje winkelen?
Klazienaveen (3-4 km) heeft een vernieuwd winkelcentrum met veel winkels en op zaterdag een gezellige markt. In Emmen (10 km) bevindt zich een groot winkelcentrum met veel terrasjes en op vrijdag een grote markt. Net over de grens lonken de pittoreske stadjes Lingen en Meppen.

Klik hieronder op + om te lezen, of klik hier voor de uitagenda van Emmen! 

Fietsen en Wandelen

Te voet en “op fietse” door de zuidoosthoek. Drenthe staat bekend als fietsprovincie. In de zuidoosthoek ligt een uitgebreid fietspadenstelsel van bijna 500 kilometer. Samen met de gemarkeerde wandelroutes biedt dit prima mogelijkheden om de omgeving te ontdekken.

Natuurpark Veenland

Fiets of wandel door het Natuurpark Veenland en bezoek bijzondere gebieden als het Bargerveen met bijna 300 verschillende soorten vogels of het Oosterbos. Sinds 2013 wordt dit bos doorkruist door het Koning Willem Alexanderkanaal: een belevingskanaal met spaarsluizen en een unieke koppelsluis. De riviertjes de Runde en het Schoonebeekerdiep leiden je door een prachtig cultuurlandschap, bijvoorbeeld naar Oud Schoonebeek, een Europees Erfgoedgebied.

Naturpark Moor

Verschillende fiets- en wandelpaden zijn grensoverschrijdend aangelegd in samenwerking met het Duitse Naturpark Moor. Steek de grens eens over en u bent op slag in een andere cultuur, met andere huizen, andere gewoonten en andere producten. Een aanrader! De uitgestrekte Drentse bossen en heidevelden liggen op fietsafstand.

Het Drentse fietsroutenetwerk

Ook in Drenthe kunt u gebruik maken van het fietsknooppuntensysteem. Het Drentse fietsroutenetwerk leidt u langs de mooiste plekjes van de provincie. U bepaalt zelf uw route en het aantal kilometers dat u wilt fietsen. De routes zijn dubbelzijdig bewegwijzerd. U kunt dus in twee richtingen fietsen, van knooppunt naar knooppunt via de genummerde tracéborden. Klik hier om naar de website Fietsknooppunten Routeplanner te gaan.

Het Bargerveen

Het Bargerveen is een van de weinige overgebleven hoogveengebieden in Nederland. Hier vindt u nog een stukje onvergraven hoogveen, met voor Nederland unieke plantensoorten, zoals 5-rijig veenmos en lange zonnedauw. Net als bijna 300 vogelsoorten, zo’n 40 soorten libellen, 30 soorten dagvlinders en bijna 900 nachtvlindersoorten. U komt er ook adders en vleesetende planten tegen. De stilte is oorverdovend, de leegte on-Nederlands.
Op zoek naar nog een aparte sensatie? Trek dan de laarzen aan en loop over het verende Hoogveenpad. Gelukkig is het hoogveenreservaat ook toegankelijk gemaakt voor wandelaars en fietsers! Er zijn verschillende wandelroutes uitgezet door Staatsbosbeheer. Wandelroutes lopen door veengebied waarop u de verende werking van het veen kunt ervaren. De wandelroutes lopen door natte gedeeltes waarop u met laarzen kunt struinen. Er is nog een rustgebied voor dieren in het Hoogveenreservaat dat uitsluitend via excursies toegankelijk is. Rond het Bargerveen is een fiets route van 17,5 km aangelegd. Het Bargerveen ligt op 6 km van uw Luxe Huisje. Klik hier voor de website van Het Bargerveen.

Veenvaart

In en rondom de vaarverbinding tussen Erica en Ter Apel valt veel te ontdekken. Het gebied is bij uitstek geschikt om te fietsen of te wandelen. In de prachtige natuur kunt u uren rondzwerven zonder iemand tegen te komen. Maar er is meer dan alleen natuur. In en rondom de vaarverbinding liggen diverse bezienswaardigheden en andere leuke uitjes Hier ziet u – als u er de tijd voor neemt – vanaf de boot én op de wal hoe het landschap, de natuur en de cultuur zich door de eeuwen heen heeft gevormd. Van de ijstijd tot nu. Kanaal met een verhaal!

Luxe Huisjes vormt een onderdeel van een fietsroute die door dit prachtige gebied gaat. Klik hier voor de website over de Veenvaart.

Grote en Kleine Rietplas

Parc Sandur is omringd door water en groen en ligt op steenworp afstand. Het is heerlijk wandelen en fietsen rondom de grote en kleine Rietplassen.

Varen en Vissen

Vanaf medio juni 2013 is Nederland een prachtige vaarverbinding rijker: De Veenvaart die Erica met Ter Apel verbindt. Luxe Huisjes ligt aan de Veenvaart.

Onderdeel van deze vaarverbinding is het nieuw gegraven 6 km lange Koning Willem Alexander Kanaal, in de volksmond Kwak-kanaal genoemd, dat voor een deel door het bos en het Veenpark loopt.

Het is een heus Beleefkanaal waar u niet alleen prachtig kunt fietsen, wandelen en vissen maar waar u de omgeving ook vanaf het water kunt bekijken door een sloep te huren. Er kan zelfs in dit kanaal gezwommen worden!

Op loopafstand kan er in 2 kanalen gevist worden.

Sloepenverhuur Emmen

Varen door de Veenvaart met een echte sloep. Klik hier voor de website van Sloepverhuur Emmen.

Veenpark bootverhuur

Varen door het Veenpark. Klik hier voor de website van het Veenpark.

Rondvaarten in Zuidoost Drenthe met een oude trekschuit

Deze Snikke is een oud-Nederlandse schuit die op hoge leeftijd geen enkele moeite heeft om dagjesmensen over de kanalen van Zuid-oost-Drenthe te vervoeren.

Dat deed hij ook al in de jaren dertig, maar dan met vracht, onder de naam Koopmans Welvaren. Cultureel erfgoed dus.

Tijdens de tocht krijgt u, anno nu, uitleg over de kanalen en de illustere mannen die in heel andere tijden deze geulen groeven. Voor individuen, gezinnen, groepen. Fiets kan mee aan boord, zodat u “op fietse” terug kunt naar uw Luxe Huisje. Klik hier voor de website van de Snikke.

Attractieparken

Wildlands Adventure Zoo Emmen

WILDLANDS Adventure Zoo Emmen heeft onvergetelijke werelden waarin men op reis gaat. Ontdek pelsrobben en ijsberen in het ijzige poolgebied Nortica. Beleef avonturen tussen de olifanten en apen in het tropisch oerwoud Jungola en maak een avontuurlijke tocht over de savanne van Serenga.

Het nieuwe theater van Emmen is een onlosmakelijk onderdeel van het nieuwe park. Er zijn voorstellingen en activiteiten in het theater zelf, maar ook openluchtvoorstellingen op de savanne of bijvoorbeeld in de overdekte jungle. Natuurlijk passen deze steeds bij de werelden waar ze te zien zijn.

WILDLANDS Adventure Zoo Emmen is een unieke beleving voor bezoekers! Combineer een bezoek aan dit veelgeprezen dierenpark met een verblijf bij Luxe Huisjes.

Het Wildlands Adventure Zoo Emmen ligt op 10 km van uw Luxe Huisje.
Klik hier voor de website van Wildlands Adventure Zoo Emmen.

Plopsa Indoor Coevorden

Plopsa Indoor Coevorden is een paradijs voor kinderen. Hier ontmoeten ze alle bekende figuren van Studio 100. In een betoverende fantasiewereld die geen minuut verveelt. Luidkeels meezingen met de liedjes van K3, schaterlachen om Samson en Gert, op avondtuur met Piet Piraat of gekke capriolen met Kabouter Plop of Bumba. Er zijn nu ook enkele outdoor attracties aanwezig. Brandweer zweefmolen en een verkeerpark.

Plopsaland ligt op 15 km van uw Luxe Huisje. Klik hier voor de website van Plopsa Indoor Coevorden.

Drouwenerzand Attractiepark

Drouwenerzand Attractiepark is het voordeligste pretpark van Europa! Met de entreeprijs voor het attractiepark geniet u niet alleen van de leukste attracties, maar ook van de frites, snacks, verse dag soep, vers fruit, koffie, thee, limonade en softijs: alles is bij de entreeprijs inbegrepen!

Het Drouwenerzand ligt op 25 km van uw Luxe Huisje. Klik hier voor de website van Drouwenerzand Attractiepark.

Attractiepark Slagharen

Genieten van 30 attracties, spannende shows en parades!

Attractiepark Slagharen ligt op 35 km van uw Luxe Huisje. Klik hier voor de website van Attractiepark Slagharen.

Lekker eten

Een kleine selectie van de vele restaurants in de omgeving van Luxe Huisjes.

De Witte Olifant

Dé plek in het centrum van Klazienaveen waar u even lekker kunt zitten en heerlijk kunt eten en drinken. De Witte Olifant bestaat uit een team mensen dat voor u klaar staat en u laat genieten van heerlijk eten en drinken in een huiselijke sfeer.

De Witte Olifant ligt op 3 km van uw Luxe Huisje. Klik hier voor de website van De Witte Olifant.

Eetcafé Holt’n Kloas

Live Cooking! U kunt uw eigen gerechten in de pan zien gaan. Holt’n Kloas heeft een open keuken en de kok maakt graag met u een praatje of geeft u advies hetgeen u wilt eten. De menukaart wordt om de twee maanden vernieuwd om met de seizoenen mee te gaan.

Holt’n Kloas ligt op 9 km van uw Luxe Huisje. Klik hier voor de website van Eetcafé Holt’n Kloas.

Wereldrestaurant Puur

Geniet van diverse buffetten van WERELDSE gerechten. Er is een Griekse kok aanwezig voor het heerlijkste gegrilde vlees. Authentieke pizza’s komen rechtstreeks uit de Italiaanse pizzaoven. Bon appetit wanneer u geniet van de gerechten met Franse invloeden. En wat dacht u van de lekkerste sushi, of wraps uit Singapore. Weleens een Portugese visschotel gehad of is Hongaarse goulash uw favoriet?
Zoveel keuze, voor elk wat wils en in één avond de wereld rond voor iedereen!

Wereldrestaurant Puur ligt op 10 km van uw Luxe Huisje. Klik hier voor de website van Wereldrestaurant Puur.

Steakhouse Good Fellas

Steakhouse Good Fellas is een Amerikaans steakhouse met een inrichting uit de jaren ’60-’70. Dit alles is in een modern jasje gestoken. Heerlijk ongedwongen genieten, in de sfeer uit de tijd van Frank Sinatra, van diverse soorten steaks en vis. Ook spare-ribs en vegetarisch ontbreken niet op de kaart. Het warme interieur nodigt uit om een heerlijk avondje uit te gaan, waar niet wordt gelet op de tijd!

Steakhouse Good Fellas ligt op 10 km van uw Luxe Huisje. Klik hier voor de website van Good Fellas.

Railroad Steaks & Pancakes

Gezellig Steakhouse in Country & Westernstyle gelegen in Veenoord/ Nieuw-Amsterdam.
Iedere vrijdag onbeperkt spareribs!

Railroad Steakhouse ligt op 6 km van uw Luxe Huisje. Klik hier voor de website van Railroad Steakhouse.

China City

Chinees Restaurant China City in Erica ligt op 1.5 km van uw Luxe Huisje.

Ook afhalen. Telefoon: 0591-303385.

Pizzeria & Steakhouse Italia

Bij Pizzeria & Steakhouse Italia kun je ook online bestellen.

Pizzeria en steakhouse Italia ligt op 1.5 km van uw Luxe Huisje. Klik hier voor de website van Pizzeria & Steakhouse Italia.

Snacken

Lekker snacken in Erica en keuze uit 3 snackbars: Snackbar & broodjeshuis Kade 73 (1km) Snackbar de Brugge (1.4 km) en Snackbar Anytime (1.6 km).

Waterpret

Er zijn volop zwemmogelijkheden in de buurt. Van (overdekte) zwembaden tot diverse recreatie-zwemplassen.

Geert Vos Zwembad

De trots van Erica is toch wel het Geert Vos Zwembad. Het zwembad wordt geheel gesponsord door vrijwilligers en het hele dorp Erica is hierin actief.
Geweldig jeugd trekker zijn natuurlijk de hoge en lage duikplanken.

Het Geert Vos Zwembad in Erica is al meerdere keren uitgeroepen tot het mooiste buitenzwembad van Drenthe en scoorde hoge ogen in de landelijke finale!

Het Geert Vos Zwembad ligt op 1.8 km van uw Luxe Huisje. Klik hier voor de website van het Geert Vos Zwembad.

Zwem- en Golfslagbad Aquarena

Zwemmen in het grootste en leukste binnenzwem- en golfslagbad van Emmen. Duiken, glijden, deinen op de golven, er is zoveel te beleven in Aquarena.

Golfslagbad Aquarena ligt op 12 km van uw Luxe Huisje.

Nepunusbad Klazienaveen

Een overzichtelijk binnenzwembad met kleuterbad en wedstrijdbad.

Neptunuszwembad ligt op 5 km van uw Luxe Huisje.

KWAK-kanaal

Zwemmen in het KWAK-Kanaal op 4 km van uw Luxe Huisje.

Rietplas

Dit strand is gelegen aan de Kleine Rietplas en is erg populair. Naast het strand en ligweide bevindt zich er een horecagelegenheid. De Kleine Rietplas staat in verbinding met de Grote Rietplas.

De rietplas ligt op 5 km van uw Luxe Huisje.

Sportlandgoed Zwartemeer

Het Sportlandgoed ligt op 8.9 km van uw Luxe Huisje. Klik hier voor de website van het Sportlandgoed Zwartemeer

Ermerstrand

Rondom de heldere recreatieplas liggen witte stranden en prachtige ligweiden. Het strand is de ideale plek voor kinderen, want waar u ook kijkt: overal is wel iets gebouwd om hen te vermaken. Speciaal voor kleine kinderen heeft de recreatieplas van Ermerstrand een ondiep gedeelte. Je kunt er ook waterskiën en wakeboarden.

Het Ermerstrand ligt op 13 km van uw Luxe Huisje. Klik hier voor de website van het Ermerstrand.

Wellness

Wellness in Hampshire Hotel Erica

Relaxen in de Finse sauna, genieten van het Turks stoombad, ontspannen op de warmtebanken, verwen uw voeten in verkwikkende voetenbaden of kom tot uzelf in de douchecabine uitgerust met lichttherapie. Even weg uit de dagelijkse sleur. Even helemaal niets aan uw hoofd en wegdromen terwijl u op en top wordt verwend?

Welness van Hampshire Hotel Erica ligt op 5 km van uw Luxe Huisje. Klik hier voor de website van het Hampshire Hotel Erica.

Thermen & Beautycentrum AnHolts

Thermen & Beautycentrum AnHolts heeft alles wat nodig is om u te laten ontspannen en om tot rust te komen. AnHolts is gevestigd in het prachtige beekdal-landschap van het olie dorp Schoonebeek.

Gelegen in de mooie provincie Drenthe in het zicht van de Duitse grens, is Thermen & Beautycentrum Anholts op dit moment één van meest bekende thermen centra van Noord-Nederland.
Deel uitmakende van de bekende Thermen & Beauty Group Nederland en als lid van Deutsche Sauna-Bund e.v. staat dit familiebedrijf garant voor een hoge kwaliteit aan lichaamsverzorging en Saunafaciliteiten.

Sauna en Beautycentrum Anholts ligt op 9 km van uw Luxe Huisje. Klik hier voor de website van Thermen & Beautycentrum AnHolts.

Musea

Industrieel Smalspoormusem

Beleef het mee via een rit per smalspoortrein. U vertrekt vanuit het museumgebouw voor een tocht door een prachtig gebied, grotendeels over een origineel traject wat vroeger werd gebruikt voor turftransport. Tijdens de rit wordt regelmatig gestopt en uitleg gegeven over het smalspoor en het specifieke gebied. Het museum dat volledig op vrijwilligers draait, beschikt over een grote collectie smalspoor locomotieven, wagens, werktuigen, remise en de turfstrooisel fabriek.

Kinderen kunnen hier hun eigen machinistendiploma halen!

Het Smalspoormuseum ligt op ongeveer 3 km van uw Luxe Huisje. Klik hier voor de website van het Smalspoor Museum Erica.

Het Veenpark

Het Veenpark is het grootste openluchtmuseum van Nederland en een absolute aanrader.

In het Veenpark in Barger-Compascuum, bij Emmen, komt de Drentse veenhistorie tot leven.
U loopt, rijdt en vaart er door nostalgische dorpen en een natuurlijk hoogveengebied met echte turfafgraving.
De bakker, de kruidenier, de klompenmaker en de turfsteker zijn er elke dag aan het werk.

Regen? Met een paraplu loopt u naar elk gebouw, er is binnen veel te zien. Bijvoorbeeld de unieke expositie Veenomenale Hondsrug. (400 m2).

Het Veenpark ligt op 9 km van uw Luxe Huisje. Klik hier voor de website van Het Veenpark.

Collectie Brands

Eigenaardig museum ter lering en vermaak, verwondering en verdieping. Laat u verrassen door vreemde en unieke voorwerpen of de kostbare geschriften uit de collecties van Jans Brands.

De collectie Brands ligt op ongeveer 7 km van uw Luxe Huisje. Klik hier voor de website van Collectie Brands.

Van Gogh huis

Het Van Gogh Huis in Nieuw-Amsterdam is het enige, voor publiek toegankelijke, huis in Nederland waar Vincent van Gogh heeft gewoond en gewerkt!
Daar zijn ze trots op en daar willen ze u graag alles over vertellen tijdens een rondleiding in het Van Gogh Huis.

Het van Gogh Huis ligt op ongeveer 6 km van uw Luxe Huisje. Klik hier voor de website van het Van Gogh Huis.

Hunebedcentrum Borger

Hunebedden zijn de oudste monumenten in Nederland. Het Hunebedcentrum zet u op het spoor van de prehistorie, naar de tijd dat de eerste boeren zich in Drenthe vestigden.
Deze boeren bouwden de indrukwekkende stenen grafmonumenten, waarvan de restanten nu nog steeds in het Drentse landschap zijn te bewonderen.
Er staan nog 54 hunebedden in Nederland. Het Hunebedcentrum laat u het verhaal van deze hunebedbouwers beleven door alle zintuigen te prikkelen.
Het Hunebedcentrum is meer dan een museum; het is een beleving.

Het Hunebedcentrum Borger ligt op ongeveer 33 km van uw Luxe Huisje. Klik hier voor de website van het Hunebedcentrum Borger.

Herinneringskamp Westerbork

Midden in Drenthe ligt een plek met een bijzondere geschiedenis. Op deze historische plek worden de levens van honderdduizend Joodse Nederlanders in herinnering gehouden. Monumenten doen de bezoeker denken aan deze zwarte bladzijde uit de geschiedenis en roepen een bijzondere herinnering op aan de slachtoffers.

Herinneringskamp Westerbork ligt op ongeveer 45 km van uw Luxe Huisje. Klik hier voor de website van het Herinneringskamp Westerbork.

Openluchtmuseum Ellert en Brammert

Zet de tijd voor een paar uur een eeuw terug! In dit museum, gelegen in de streek het Ellertsveld, herleeft het verleden van Zuidoost-Drenthe. Het wonen en leven in deze omgeving wordt uitgebeeld door verschillende woonvormen. In de eerste plaats is daar de plaggenhut. Maar een Saksische boerderij, tolhuis, schooltje en zelfs een gevangenis behoren o.a. tot de collectie. In de oude boerenherberg is ook nu een hapje en een drankje verkrijgbaar. In de expositiegebouwen zijn diverse verzamelingen ondergebracht.

De reuzen Ellert en Brammert hielden in deze omgeving hun strooptochten. Zij staan nu als blikvangers bij de ingang van het museum. In het hol van de beide rovers wordt de legende gedeeltelijk driedimensionaal uitgebeeld. Een speeltuin en kinderboerderij maken het geheel compleet.

Openluchtmuseum Ellert en Brammert ligt op 25 km van uw Luxe Huisje. Klik hier voor de website van het Openluchtmuseum Ellert en Brammert.

Golf

Golfbaan Zuid-Drenthe

Golfbaan Zuid-Drenthe is volgens Leadingcourses de beste 9 holes golfbaan van Nederland met een A-status.

De baan wordt getypeerd als een Inland Links Course en gezien als een van de meest uitdagende golfbanen van Drenthe.

Naast een 9 holes Championship Course beschikt het resort over een prachtige Par 3 baan, mooie chipping- en puttinggreens en een verlichte driving range.

De variatie in holes is zo breed dat er telkens een nieuwe uitdaging wordt gecreëerd. De baan is gelegen op een uitloper van de Drentse Hondsrug en toont zich als een glooiend landschap met een natuurlijk karakter.

De golfbaan typeert zich door rust, ruimte, natuurlijkheid en een centrale ligging. Spelers worden gastvrij ontvangen en er wordt gedurende het jaar zo lang mogelijk op zomergreens gespeeld.

De golfbaan profileert zich als een natuurlijke, rustig gelegen baan, die het hele jaar door bespeelbaar is voor jong en oud, beginner of professional.

Golfbaan Zuid Drenthe ligt op 5 km van uw Luxe Huisje. Klik hier voor de website van Gofbaan Zuid-Drenthe.

BurgGolf Emmen

BurgGolf Emmen biedt een golfbaan waar veel golfers zich in eerste instantie op verkijken.
De par 68 doet vermoeden dat de golfer te maken heeft met een relatief makkelijk parcours, echter niets blijkt minder waar.
Doordat de fairways smal zijn, moet er zeer precies gespeeld worden. Door de diverse doglegs en blinde holes is de baan gevarieerd en zeer uitdagend.

Burggolf Emmen ligt op 5 km van uw Luxe Huisje en heeft zelfs een golfacedemy. Klik hier voor de website van BurgGolf Emmen.